Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amersfoort Politiek 69084

Geboren

30 jul. 1899
Bunschoten

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Henk Koelewijn op 23 jul. 2021
Foto uit zijn persoonsbewijs.
Henk Koelewijn op 22 nov. 2018
Geachte mevrouw Scholte, Ik hoop dat u contact kan opnemen. De gegevens zie hierboven. Groet, Henk Koelewijn 06-83552557
yvonne scholten op 11 okt. 2018
ik ben projectmanager van de site spanjestrijders.nl - Koelewijn heeft volgens mijn informatie in Spanje gevochten. Ik zou graag in contact komen met de kleinzoon die zijn foto op deze site plaatste.
Hendrik Koelewijn op 26 feb. 2016
Toevallig kwam ik op deze site. Het was wel een ongelofelijke schok om dit zo te zien. Maar hier heb ik het persoonsbewijs van mijn Opa gescannt, misschien kunt u er iets mee. Graag zou ik contact met u willen hebben. Met vriendelijke groet, Henk Koelewijn (kleinzoon van Hendrik Koelewijn)

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.