Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Staphorst Politiek 82683

Geboren

11 sep. 1900
Staphorst

Aankomst

19 jul. 1944
Dachau

Overleden

23 mrt. 1945

Aanvullingen

Jaco der Nederlanden op 15 sep. 2022
Bijgaand stuur ik u een foto van de gedenkplaats bij Überlingen in Duitsland waar Hendrik Stens begraven ligt.
Jaco der Nederlanden op 15 sep. 2022
Bijgaand stuur ik u een foto van de grafsteen van Hendrik Stens. Hendrik Stens ligt begraven in een gezamenlijk graf van dwangarbeiders uit een sub-kamp van Dachau, die ondergrondse gangen moesten maken in de rotsen in/bij de plaats Überlingen. De foto is genomen op de begraaf/gedenkplaats bij Überlingen.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.