Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 37926

Geboren

26 okt. 1910
Den Haag

Aankomst

30 okt. 1942
Dachau

Overleden

26 jun. 1943

Aanvullingen

Nico op 8 jul. 2020
Betreft een tekening door Krijn gemaakt van het Binnenhof in Den Haag mogelijk ook daar gemaakt. Hij gaf deze tekening aan een goede vriend die later in Zoetermeer kwam wonen. Die vriend kwam er bij toeval achter dat hij naast een nicht van Krijn woonde, hij gaf toen die tekening aan haar. In 2019 ontving ik deze tekening van haar, ben zelf ook een achterneef van Krijn. Zijn broer Henk bij het verzetsmuseum vermeld als Henryk overleed ook te Dachau. Nog een broer overleed in Buchenwald en een andere broer is omgekomen op het Zuidplein te Rotterdam na uit de gevangenis in Scheveningen te zijn gehaald.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.