Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 69230

Geboren

19 nov. 1905
Alphen a/d Rijn

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

19 feb. 1945

Aanvullingen

Bryan Derks op 27 sep. 2016
Foto Herman Beekink 1939
Bryan Derks op 27 sep. 2016
De aanvulling betreft het officiele overlijdensbericht vanuit Dachau na de bevrijding van het Kamp. Herman Beekink is de broer van mijn grootvader Willem Beekink (Majoor Grenadiers-Jagers en lid KMK) van moeders kant.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.