Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 68998

Geboren

21 mrt. 1892
Amsterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg
26 aug. 1944

Aanvullingen

Ton Duker op 6 mei 2018
Ben in bezit van 8 brieven van Herman Koerts aan zijn dochter Tilly Duker Koerts Deze dateren uit de periode van 15 maart 1943 tot 6 april 1944 De brieven zijn afkomstig uit K.L Herzogenbusch van nr 950 Block 19.A Gestel. Uit de brieven maak ik op dat Herman Koerts sinds maart/april 1941 niet in vrijheid leeft.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.