Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Herman Lute Schreurs

Winterswijk Politiek 135514

Geboren

10 mei 1924
Winterswijk

Aankomst

28 apr. 1945
Dachau

Overleden

3 mei 1945

Aanvullingen

Bibliotheek VMA op 26 jan. 2023
Herman Schreurs kwam op 28 april 1945 in Dachau aan met een transport vanuit Buchenwald waarvan het merendeel ( 2400 van de 4000 personen ) al onderweg was gestorven. De overlevenden waren compleet verhongerd. Herman Schreurs had in Buchenwald gevangennummer 135451. Hij is ingeschreven in Dachau onder dat nummer, maar er is een schrijffout gemaakt bij het inschrijven; 135451 werd 135514.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.