Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Hermanus Rudolf Kousbroek

Den Helder Politiek 68920

Geboren

21 jul. 1891
Leiden

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Vrijgelaten

16 sep. 1944

Aanvullingen

N. van der Wiel op 28 jan. 2018
Mijn grootvader verbleef achtereenvolgens in Kamp Vugt en in Dachau. Ik ken de geschiedenis van zijn vrijlating en ik heb ook in mijn bezit een kopie van de ontslagbrief van Dachau. Indien er interesse is in het achterliggende verhaal, kan er contact opgenomen worden met mij via de email.
Ronald Kousbroek op 6 aug. 2015
Vanuit Kamp Vught (Durchgangslager Herzogenbusch, gevangennummer 9146) op 24 mei 1944 gedeporteerd naar het concentratiekamp Dachau, aangekomen op 25 mei 1944. Op 16 september 1944 vrijgelaten.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.