Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Ignatz Leo Carl Hettema

Bolsward Politiek 50277

Geboren

10 mei 1911
Bolsward

Aankomst

13 aug. 1943
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

thomas dieten op 19 mrt. 2020
Ignatz heeft ook gezeten in Sachsenhausen vanaf 31-7-1942, dit blijkt ook uit het Arolsen Archive. hij kwam aan in dachau op 13-08-1943, dit klopt inderdaad. in het Arolsen Archive is er ook een foto van hem bijgevoegd bij het registratie formulier van sachsenhausen

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.