Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Israël Abraham Boutelje

Utrecht Joods 115667

Geboren

9 aug. 1900
Hilversum

Aankomst

10 okt. 1944
Dachau

Overleden

19 jan. 1945

Aanvullingen

BB op 16 nov. 2015
Winkelier Israel Abraham Boutelje was getrouwd. Hij en zijn vrouw doken onder in Ommen, maar werden toch opgepakt. Ze worden afgevoerd naar Westerbork en vandaar uit gedeporteerd naar Teresienstadt. Vandaar uit worden ze doorgevoerd naar Auschwitz. Op 10-10-1944 is Boutelje aangekomen met een groot transport in Dachau. Volgens de site van de Oorlogsgraven stichting is hij op 19-1-1945 overleden ipv 19-12-1944.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.