Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 68906

Geboren

10 feb. 1897
Arnhem

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
11 aug. 1944

Aanvullingen

W.J.Loof op 5 mrt. 2016
J.Bijl was machinist bij de Ned.Spoorwegen. door sabortage te plegen aan een locomotief werd hij opgepakt. Verhoord binnenhof, gevangenissen Scheveningen, Utrecht, Vught, Dachau, Kattern, Leanberg, Muhldorff. Overleden rond 1982 te Oosterbeek. Heeft een verzetskruis en een uitkering 40-45 Hij heeft zijn verhaal op laten tekenen, en het beslaat rond 22 A4 Mijn relatie met hem hij was de opa van mijn vrouw

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.