Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Joods 141888

Geboren

23 feb. 1903
Amsterdam

Aankomst

28 feb. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Anjo Lodewijks op 3 aug. 2020
Kampkaart via Arolsen Archives en Every Name Counts (Zooniverse.org)
. op 22 nov. 2015
.
. op 22 nov. 2015
Jacob Davidson was een zoon van Bernard Davidson en Hanna Boekman. Hij kwam uit een gezin van vijf kinderen waarvan zusje Rosalie al op jonge leeftijd overleed. Zijn vier zussen zijn omgekomen in de oorlog, net als zijn ouders. Jacob Davidson huwde met Elisabeth van der Hoeden op 9 november 1938 te Amsterdam. Samen kregen ze in 1941 een zoon met de naam Bernard. Elisabeth had al een zoon met de naam Simon Blitz uit haar eerste huwelijk met Jonas Blitz (overleden in 1932). Zowel Elisabeth als Simon en Bernard zijn op 17 september 1942 in Auschwitz om het leven gebracht. Na de oorlog, in 1953, huwde Jacob Davidson met de oorlogsweduwe Rachel de Raaij. Zij was weduwe van Aron Groen, met hem had zij twee kinderen. Rachel de Raaij overleed in 1978, Jacob Davidson overleed op 21-04-1992 te Amsterdam, hij is 89 jaar geworden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.