Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Voorburg Politiek 30083

Geboren

26 jul. 1916
Voorburg

Aankomst

16 mei 1942
Dachau

Doorgevoerd

Auschwitz
26 okt. 1942

Aanvullingen

Frank van Wijk op 19 jul. 2023
Volgens het Nationaal Archief is hij 23-02-1943 overleden in Auschwitz. https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/archief/2.19.255.01/invnr/175412A/file Blad 7 geüpload, navraag door het Rode Kruis (NRK aan DRK) over overlijden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.