Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Joods 139686

Geboren

14 sep. 1913
Amsterdam

Aankomst

28 jan. 1945
Dachau

Overleden

21 apr. 1945

Aanvullingen

Sandra op 25 jan. 2022
foto TEST excuses
. op 5 sep. 2015
Jacques Herman Aa was een zoon van Ephraïm Aa en Helena Stokking. Hij trouwde 6 maart 1935 met Cornelia Johanna Vermeulen (Leiden, 30 oktober 1914). Het echtpaar kreeg drie kinderen. Zijn vrouw en kinderen hebben de oorlog overleefd. In 1963 verhuisde zijn, niet hertrouwde, weduwe naar Israël waar ze in 1984 een Page Of Testimony plaatste voor haar man bij Yad Vashem. De hier getoonde foto is afkomstig van deze POT.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.