Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 156950

Geboren

7 apr. 1924
Den Haag

Aankomst

19 apr. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Marco Borsboom op 21 aug. 2015
Mijn vader, kampnummer 156 950 is indertijd vanuit een gevangenis elders in Beieren, in Dachau terecht gekomen. In 2004 heb ik Dachau bezocht. Toen ik de rondleider vertelde dat mijn vader in Dachau bevrijd is, werd ik na de rondleiding, overigens zonder dat ik daarom had gevraagd, meegenomen naar de administratie. In de gegevens hebben we naar mijn vader gezocht op naam en adres in Nederland. Omdat we hem niet vonden en ik wel wist dat zijn naam met kampnummer in een boek over Dachau werd genoemd is daarna op kampnummer gezocht. Toen vonden wij hem wel maar met verhaspelde gegevens. Voornaam, geboortedatum en adres in Nederland (bijna onleesbaar) klopte wel. Ik heb overigens een verklaring/uittreksel uit het register uit Dachau meegekregen. De correcte gegevens van mijn vader (overleden in 1997) zijn: Borsboom, Jakob of formeel Jakobus geboren op 7-4-1924 in Scheveningen/Den Haag. Woonadres van zijn toentertijd uit Scheveningen geëvacueerde familie: Riouwstraat 122 in Den Haag.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.