Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Jan Cornelis Boswijk

Den Dolder Politiek 69130

Geboren

7 feb. 1894
Hoogezand

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Anjo Lodewijks op 29 jul. 2020
Via Every Name Counts (Zooniverse.org)
Henk van Swissies op 2 aug. 2019
U kunt het boek Vergeten Slachtoffers gratis downloaden via de website Libgen.is. https://libgen.is/book/index.php?md5=EC175B63010A3445518044E2ABAC96FB
daco enthoven op 21 feb. 2017
zie attachement over de hulp die Jan Boswijk (mijn grootvader van moederszijde) gaf binnen Dachau. Hij heeft -in het voorjaar van 1945 en ondanks zijn slecht conditie- via een bloedtransfusie bloed afgestaan aan een tyfus patient. Ik heb het bloed transfusie-document zelf ingezien in Dachau Een onverzettelijk man waar ik diep respect voor heb
Marco Gietema op 3 sep. 2016
Meer gegevens over de werkzaamheden en foto's van van dokter Boswijk in de psychiatrische inrichting de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder, en het verhaal van zijn arrestatie in 1943 kunt u vinden in het boek 'Vergeten Slachtoffers, de psychiatrische inrichting de Willem Arntsz Hoeve tijdens de Tweede Wereldoorlog' van M.Gietema en C. aan de Stegge. (Amsterdam 2017)

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.