Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Groningen Politiek 93356

Geboren

25 sep. 1909
Groningen

Aankomst

25 aug. 1944
Dachau

Overleden

28 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 12 mrt. 2023
Hij was voor de Arbeitseinsatz vanuit Amersfoort gestuurd naar Offinfgen in juni 1944. De kaart meldt dat hij is gevlucht, maar niet waar en wanneer. In ieder geval wordt hij op 25-08-1944 door de Gestapo München naar Dachau getransporteerd. Daar bezwijkt hij vlak voor het einde van de oorlog op 28-4-1945. Met vr gr Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.