Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Politiek 44403

Geboren

4 feb. 1920
Sittard

Aankomst

26 feb. 1943
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
20 apr. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 27 jul. 2021
Hij komt voor in het Gedenkbuch van Bergen-Belsen. Alleen ingevuld was Johann Nijsten, geen geb. datum geen geb plaats. Dat is ongebruikelijk als iemand lang in Bergen-Belsen gevangen heeft gezeten. Naar mijn inschatting is hij in de laatste oorlogsmaanden, maar voor 15-04-1945 met bv een ziekentransport gearriveerd is en zo ziek en verzwakt was dat hij aldaar is overleden, zonder dat de chaotische administratie dat heeft opgetekend. Hopelijk kan de actie "every name counts" van Arolsen Archives hier nog meer duidelijkheid over verschaffen.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.