Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Johan Matthijs Boeke

Utrecht Politiek 69090

Geboren

13 sep. 1919
Utrecht

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

23 mrt. 1945

Aanvullingen

Arthur van Beveren op 27 sep. 2020
Johan Matthijs Boeke kwam op 6 april 1944 binnen in concentratiekamp Vught (KL Herzogenbusch). Hij ontving gevangennummer 9619. Op 24 mei 1944 werd op transport richting Dachau gezet. Johan Matthijs Boeke was zoon van de hoogleraar Jan Boeke in Utrecht.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.