Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Johannes Antonius van Haaren

Berghem Politiek 68676

Geboren

9 nov. 1906
Oss

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Jos Schmeitz op 5 mei 2021
Johannes van Haaren is mijn opa, ik ben het kind van zijn dochter Ida van Haaren, geboren 12-06-1937 te Berghem en overleden op 01-06-1992 te Sittard. Ik weet dat mijn opa eerst in kamp Vught gedetineerd was, waar mijn oma hem nog gebraden kat naar binnen heeft kunnen smokkelen door een Duitse wachtpost om te kopen met een ring. Oma was zelf een periode gedetineerd in de vrouwengevangens van het Oranje-hotel, waar ze volgens eigens zeggen ondanks de grote honger de maaltijd op een bepaalde dag altijd liet staan omdat dit wortelenstamp was (of wat daar op leek). Opa heeft Dachau overleefd maar is vlak na thuiskomst in Oss bijna overleden omdat hij uitgehongerd als hij was, het op een schransen zette met een pan eieren waardoor hij met spoed opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Ik ben op zoek naar mensen die mijn opa in het kamp hebben ontmoet of in ieder geval verhalen kunnen delen over zijn leven destijds in Dachau. Hij zelf vertelde overigens nooit over zijn periode in het kamp Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.