Johannes Bonneveld

Amsterdam In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 101218

Terug Tentoonstelling
  • Geboren
  • 10-04-1900
  • Amsterdam
  • Aankomst
  • 06-09-1944
  • Dachau
  • Doorgevoerd
  • 14-09-1944
  • Mauthausen

Aanvullingen

feike jaarsma

op

mijn oma had een broer Jan die ook in 1900 is geboren en niet meer terug is gekomen uit de oorlog ..ze waren met 13 kinderen thuis de vader mijn overgrootvader was willem hendricus peterus bonneveld en was getrouwd met Jesk Glashouwer..weet iemand of dit over de zelfde persoon gaat

BB

op

Metaalarbeider Johannes Bonneveld wordt opgepakt vanwege zijn betrokkenheid bij het verzet. Via PDL Amersfoort wordt hij op 2-4-1943 in K.L. Buchenwald binnengebracht en geregistreerd onder nummer 5286. Bonneveld blijft een jaar gevangen in Buchenwald en gaat op 2-3-1944 transport naar K.L. Natzweiler in de Ezas. Daar wordt hij als NN (Nacht und Nebelhaftling) gevangen gezet onder nummer 07748. Na een half jaar wordt, in verband met de oprukkende geallieerde troepen, K.L. Natzweiler ontruimd en gaat Johannes Bonneveld weer op transport. Op 6-9-1944 komt hij aan in K.L.Dachau (nr. 101218). Van lange duur is zijn verblijf daar niet want ruim een week later wordt hij doorgevoerd naar K.L. Mauthausen waar hij in het Aussenkommando Melk te werk wordt gesteld. Een paar dagen voor de bevrijding door de geallieerde troepen is hij op 30-4-1945 overleden.

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.
Tripadvisor