Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 157397

Geboren

18 mei 1922
Amsterdam

Aankomst

17 apr. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Marjolijn de Loos op 3 jan. 2018
Skippy werkte bij een Joodse groothandel in kleding. In de kist van zijn bakfiets vervoerde hij, onder de kleding, wapens. Hij wist niet waar dit verder heen ging. Ook zat hij de NSB-ers, die Volk en Vaderland verkochten, samen met zijn vriendjes achterna. Ze tuigden ze af, en verdwenen daarna weer snel de Jordaan in. Skippy werd verraden, op 27 januari 1942 opgepakt en zou, volgens de 'heren'over een paar uur weer thuis zijn. Het werden 3 lange jaren die hij doorbracht in verschillende gevangenissen en concentratiekampen. Na de oorlog bouwde hij zijn leven zo goed en zo kwaad , weer op, trouwde met Ida, kreeg 2 kinderen en verschillende kleinkinderen.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.