Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Johannes Hendricus van der Klaauw

Wassenaar Politiek 68893

Geboren

22 jan. 1887
Voorschoten

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
17 aug. 1944

Aanvullingen

jan van der klaauw op 3 jun. 2020
Op 11-11-1943 gearresteerd door groep 10 van de Rotterdamse politie. Op 03-02-1944 overgebracht naar Vucht Op 24-05-1944 op transport naar Dachau Met een van de dodenmarsen van Dachau naar Mauthausen

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.