Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Johannes Hubertus Smeets

Overveen Politiek 68694

Geboren

6 sep. 1889
Urmond

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

21 jan. 1945

Aanvullingen

Hen Breuls op 28 apr. 2022
Sjeng (Jan) Tholen Geb. 04-12--1917 Overleden: 05-04-1945 in Kamp Mauthausen. Opgepakt wegens verspreiding van verzetspamfletten.
Catharina W. De Meyer-Honneff op 19 mrt. 2021
U heeft johannes Hubertus Smeets staan als geboren op 6 September 1889 te Roermond. Ik zou U er graag op wijzen dat dit niet juist is. Johannes Hubertus Smeets werd geboren op 6 September 1889 te URMOND. Misschien kunt U dit wijzigen naar de juiste geboorte datum. Met vriendelijke groet, C.W. De Meyer-Honneff, zijnde zijn klein dochter

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.