Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Groningen Politiek 30493

Geboren

24 jan. 1908
Giessendam

Aankomst

19 jun. 1942
Dachau

Overleden

8 aug. 1942

Aanvullingen

Godfried van Agthoven op 26 feb. 2021
In het dossierverhaal over Ds.Jo Kapteyn wordt hij op 11 of 12 april 1942 binnengebracht in Kamp Amersfoort. Het Diensttagebuch van 1942 vermeldt echter op die dagen geen toelating van nieuwe gevangenen. Op 10 april 1942 worden die dag vier gevangenen ingeschreven in het PDA.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.