Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Austerlitz Politiek 68569

Geboren

5 feb. 1924
Lienden

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
16 jun. 1944

Aanvullingen

BB op 25 jul. 2015
Johannes Kossen is geboren in Lienden, niet Leiden zoals vermeld op deze site. Hij woonde bij zijn ouders aan de Austerlitzerweg 3 te Zeist en was calculator van beroep. Na zijn arrestatie wordt Johannes Kossen naar Kamp Vught afgevoerd en gaat op 26-05-1944 op transport naar K.L. Dachau waar hij onder gevangenennummer 68569 wordt geregistreerd. Na 3 weken op 16-06-1944 wordt hij doorgevoerd naar K.L. Natzweiler waar hij in het Aussenkommando Markirch terecht komt met nummer 17522. Hier is hij op 22-08-1944 op 20-jarige leeftijd overleden, naar verluid door hartaandoening en lichaamszwakte.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.