Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Maassluis Politiek 31260

Geboren

4 sep. 1918
Vlaardingen

Aankomst

8 jul. 1942
Dachau

Overleden

8 nov. 1942

Aanvullingen

J.Sloot op 21 jan. 2016
Johannes is opgepakt tijdens het Vlagincident in Maassluis op 13 mei 1941. Zie voor details de site van Gerard van der Velden. Daar staat het gehele verhaal uitgebreid omschreven. http://wo2maassluis.tumblr.com/el ben ik een document aan het schrijven over Johannes van Veen, hij was de broer van mijn moeder.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.