Johannes Wolterus Hubertus Gerhardus Timmermans

Velp In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 100961

• Geboren
  • 25-12-1902
  • Zutphen
  • Aankomst
  • 06-09-1944
  • Dachau
  • Bevrijd
  • 29-04-1945
  • Dachau

Aanvullingen

Hugo Thiecke

op
Dit was mijn grootvader...

Léon van Westen

op

Na aanleiding van een handgeschreven brief uit 1965 van een oudtante van mij, die zelf in Ravensbrück heeft vastgezeten, schreef zij onder andere over een mevrouw S. Pasteleurs-Timmermans. Deze vrouw wist zij nog te herinneren uit het vernietigingskamp alwaar zij vastzaten. Dit was voor mij een aanleiding om verder onderzoek te doen naar deze mevrouw en omdat ik al vele jaren genealogisch onderzoek doe naar mijn familie.

Welnu, zij is de vrouw van J.W.H.G. (Johan) Timmermans. Beide waren verzetsstrijders en door diverse regeringen onderscheiden voor hun verzetsdaden. Ik heb het een en ander in een Word document gereconstrueerd, om zo een beeld te krijgen van beide, nog niet geheel compleet, dit omdat ik ook nog naar gegevens op zoek ben van mijn oudtante, maar ik denk voor het verzetsmuseum wel een aanwinst.
Met vriendelijke groet,

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.