Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Josephine Antoinette (José) Smeets

Weert Politiek 123141

Geboren

18 jun. 1920
Weert

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Dimitri Gazan op 15 mei 2023
https://catalog.archives.gov/id/286689337
Willem Marchée op 28 mrt. 2020
Woonde begin van de oorlog in Den Haag studeerde aan het conservatorium. Verloofd geweest met Gerard Vinkesteijn. Werkte illegaal met Pieter Beelaerts , Pauline de Bakker (geh. met Van Ameide van Duym) zat zelfde tijd in Dachau. Mogelijk contact van Charles van Heukelom RVV Den Haag. Escape line via Weert naar Belgie. Verzorgde jodenkinderen. Verraden met Pauline de Bakker door A.B. Uw reactie stel ik op prijs.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.