Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Jozef Matthias Wolfs

Kerkrade Politiek 44413

Geboren

18 okt. 1919
Kerkrade

Aankomst

26 feb. 1943
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Kevin Starmans op 17 jul. 2020
Dag heer Kempen, Een collega, Ron Herpers, en ik, geven een rondleiding over WOII in Kerkrade. We zoeken informatie over het graf. Kunt u ons hierbij helpen? U bent ook van harte uitgenodigd om een keer deel te nemen. Groetend, Kevin Starmans
Roy Kempen op 19 feb. 2019
Sinds enige jaren heb ik het graf van Jozef Wolfs te Kerkrade geadopteerd. Tot mijn grote verrassing is er sinds kort een nieuwe grafsteen geplaatst op het graf en hiervan heb ik foto's gemaakt. Zouden deze foto's op jullie site geplaatst kunnen worden?

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.