Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 69114

Geboren

6 mei 1910
Paramaribo (Suriname)

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

4 feb. 1945

Aanvullingen

Kramer op 16 aug. 2019
De Surinaams-Joodse Julius Wolff was gehuwd met een niet-Joodse vrouw. Ze zaten samen in het verzet (Indonesische verzetsgroep) en boden onder meer aan Duits Joodse vluchtelingen een onderduikplek op zolder. Dit is verraden door een buurtgenoot. Julius werd opgepakt. Hij stierf in Dachau aan vlektyfus. Zijn vrouw en de kinderen waren gewaarschuwd en konden op tijd wegkomen en vonden onderduik op verschillende plaatsen in Nederland.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.