Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Katrijna Margreta Huizinga

Tolbert Politiek 123208

Geboren

2 aug. 1907
Tolbert

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Bibliotheek VMA op 8 mrt. 2023
Katrijna Huizinga is op 1 mei 1945 bevrijd in Wolfratshausen waar zij met een groep van ruim 500 vrouwen in een dodenmars heen had moeten lopen bij de evacuatie van het Afgacommando eind april 1945. Zij kwam in dit buitencommando van Dachau terecht nadat zij op 04-08-1944 in Vught was binnengebracht, vandaar begin september naar Ravensbrück, en vanuit Ravensbrück half oktober 1944 naar Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.