Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Vlaardingen Politiek 33865

Geboren

6 feb. 1919
Vlaardingen

Aankomst

9 aug. 1942
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Dr R Kaas op 27 jul. 2023
Voor Dachau was hij al gevangen in KL Buchenwald vanaf 9-4-1941 KL:5160. Lid van de Geuzen organisatie
Herma van den Berg op 22 okt. 2019
Mijn vader is overleden op 26 augustus 1965 in Deventer. Hij trouwde op 29 augustus 1945 met Johanna Post, die op 5 juli 2014 is overleden. Hij heeft in Dachau 2 x het ijsbadexperiment moeten ondergaan.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.