Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Scheveningen Politiek 33028

Geboren

2 dec. 1902
Scheveningen

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Overleden

28 aug. 1942

Aanvullingen

. op 16 sep. 2017
Leendert van Beelen was een zoon van Bertus van Beelen en Willemina Keus. Hij huwde in 1923 met Jannetje van der Wiel (1902), met haar kreeg hij 5 kinderen. Bron http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(udtynozbioeszjzzfgrtkov2))/scan.aspx?book=R&id=64680   -- De Digitale Stamboom Den Haag bestaat niet meer. Voor Haagse genealogische gegevens moet nu gezocht worden bij het Haags Gemeentearchief: https://haagsgemeentearchief.nl/genealogy/personenoverzicht ( 19-09-2019, toevoeging Verzetsmuseum Amsterdam )

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.