Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Nieuw-Namen Politiek 69318

Geboren

14 mrt. 1913
Nieuw-Namen

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Kindt Theo op 19 jun. 2016
Mijn vader is via Haren en Vucht in Dachau aangekomen op 24.05.44. en op 29.04.45. bevrijd. In 1947 is hij de grens overgestoken en in Belgie een electriciteitszaak begonnen die nu door zijn zoon en kleinkinderen verder wordt gezet. Hij is dan jammerlijk in 1981 om het leven gekomen bij een auto ongeval in Terneuzen. Wij zijn in het bezit van brieven door hem geschreven vanuit het kamp in Dachau naar ons moeder die in verwachting was van een tweede zoon bij de aanhouding van vader in 1943

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.