Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Woerden Politiek 144916

Geboren

6 aug. 1917
Eindhoven

Aankomst

13 mrt. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

BB op 12 feb. 2016
Uitvinder Leonardus Deurhof is geboren te Woensel en op 30-11-1939 gehuwd met met Else van Kerkhoff. Uit het huwelijk kwamen 3 kinderen voort. Op 13-3-1945 komt hij aan in K.L. Dachau en is vanuit de omgeving van Munchen verplaatst naar Dachau. Daar maakt hij 6 weken later de bevrijding door de geallieerden mee. Leonardus Deurhof is op 5-2-1990 op 72 jarige leeftijd in Woerden overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.