Louis Boeken

Amsterdam Joden droegen in concentratiekampen dit merkteken. Vanaf halverwege 1944 droegen zij ook een rode driehoek met een gele balk erboven. Buiten de kampen droegen zij een gele ster met het woord "Jood" erin. ......

Terug Tentoonstelling
  • Geboren
  • 11-11-1908
  • Amsterdam
  • Aankomst
  • Dachau
  • Bevrijd
  • 29-04-1945
  • Dachau

Biografie

Louis Boeken en zijn gezin kwamen op 31 juli 1943 aan in kamp Westerbork. Op 24 augustus 1943 werden ze op transport gesteld naar Auschwitz. Zijn vrouw Esther Visschraper en zoon Jacob (8 jaar oud) kwamen hier om het leven, op 27 augustus 1943.

Louis Boeken kwam via kamp Buchenwald naar Dachau, vermoedelijk tussen 20 en 27 april 1945. In de chaotische laatste week voor de bevrijding kreeg niet meer iedereen een gevangenennummer toegewezen. Dit is de reden dat ook Boeken geen Dachaunummer heeft.

Na de bevrijding is Louis Boeken teruggekeerd naar Nederland. Hij is op 21 juni 1945 gerepatrieerd met de groep Van Dommelen/Van Gestel/Vis.

 

Aanvullingen

.

op

In 1947 hertrouwde Louis met een oorlogsweduwe. Met haar kreeg hij twee kinderen die op jonge leeftijd overleden. Met zijn tweede vrouw en diens dochter verhuisde het gezin in 1957 naar de VS. Louis overleed in 1990 in Florida, zijn echtgenote in 2006.

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.
Tripadvisor