Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Louis Schuitevoerder

Amsterdam Joods ......

Geboren

16 apr. 1925
Nijkerk

Aankomst

Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Leo van Vessem op 9 mrt. 2018
Op een lijst met "Nederlanders in Buchenwald" staat Louis Schuitevoerder geregistreerd als häftlingnummer 130869. Zijn aankomstdatum in Buchenwald is 10 februari 1945. Met vriendelijke groet Leo van Vessem ter info: deze lijst heb ik uit de nalatenschap van mijn vader die als politiek gevangene in Buchenwald heeft gezeten. (geb. 1916, overl. 2009) Mijn vader was tevens mede-oprichter van het Nederlandse Buchenwald-comite.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.