Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Matheus Anthonius Gerrese

Eindhoven Politiek 69295

Geboren

14 dec. 1888
Den Bosch

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

15 jan. 1945

Aanvullingen

Matthieu van Kaam op 3 okt. 2021
https://stichting18september.nl/herinner-u-de-namen/ Het monument is in 2013 uitgebreid met een carré van granieten blokken dat rondom het bestaande bevrijdingsmonument werd aangebracht. Op dit carré, gebeeldhouwd als een lage lezenaar, ontrollen zich alle namen in bijpassende Romeinse kapitalen aan de bezoeker die in het monument een rondgang maakt. Het bevrijdingsmonument uit 1954 heeft letterlijk op deze tafels gewacht, bij de aansporing "GIJ DIE HIER STAAT, GEDENK HUN DOOD" kunnen nu ook echt al hun namen tastbaar worden gemaakt en in onze gedachten en herinneringen voortleven. Mathieu (M.A.M.A.) Gerrese, tijdens de oorlog inwoner van Eindhoven, staat op een van deze blokken vermeld.
F.B.M. Gerrese op 20 mei 2018
Helaas heb ik geen aanvulling. Wel weet ik dat mijn grootvader is. Vader van mijn vader. Mocht iemand iets weten over hem dan hoor ik dit graag. Ferry Gerrese

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.