Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Nicolaas Johannes Driessen

Schiedam Politiek 38020

Geboren

21 mrt. 1891
Rotterdam

Aankomst

30 okt. 1942
Dachau

Doorgevoerd

Auschwitz
24 nov. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 27 sep. 2022
Hij komt voor op een lijst van ca 150 Nederlanders die al in 1941 zijn gearresteerd en tot de Geuzen behoorden. De groep is op 9-4-1941 gedeporteerd naar Buchenwald. Een aantal bleven daar, maar een groot deel is verder getransporteerd. Kennelijk ook hij. Na Auschwitz, dat in januari 1945 niet meer functioneerde zijn ze als veel kleinere groep nog gedeporteerd naar Mauthausen op 25-1-1945. Een deel heeft ook dat overleefd. Met vr. Groet, Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.