Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 68606

Geboren

26 jan. 1922
Rotterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

JEBM Bultink op 10 sep. 2017
misschien wil het Verzetsmuseum deze bijbel hebben, dan kan dit wat mij betreft.
Annelies Bultink op 31 aug. 2017
Onlangs is in mijn bezit gekomen een bijbel waarin het volgende staat: Nicolaas Veerman Deimanstraat 186 Den Haag geboren 26 januari 1922 te Rotterdam. Ter herinnering aan Openbare geloofsbelijdenis 1e Kerstdag 1940 te Heij-Tuindorp te Rotterdam

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.