Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Nicolaas Wilhelmus G. de Goede

Den Haag Politiek 111960

Geboren

30 dec. 1891
Den Haag

Aankomst

28 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
22 okt. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 24 okt. 2022
Nicolaas de Goede werd vanuit Amersfoort op 27-10-1943 gedeporteerd naar Natzweiler, vandaar ging het naar Dachau, om een maand later weer rechtsomkeert te moeten maken naar Natzweiler Leonberg. Zie KL 111960. Met vr gr Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.