Paulina van Ameyden van Duym - de Bakker

Utrecht In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 123084

• Geboren
  • 11-11-1912
  • Bandoeng (Nederlands-Indië)
  • Aankomst
  • 15-10-1944
  • Dachau
  • Bevrijd
  • 29-04-1945
  • Dachau

Aanvullingen

Willem Marchee

op

Paulina (bijnaam Poeltje) werd in Utrecht door de Haagse SD gearresteerd a.g.v. verraad van A. Breed. Zij hield zich bezig met het naar Belgie brengen van geallieerde piloten en mogelijk ook andere mensen die weg moesten. Daarvoor werkte zij samen met mw. J. Smeets uit Weert en P. Beelaerts van Blokland. Bron: diverse CABR dossiers en een gesprek met mw. Smeets

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.