Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Paulina van Ameyden van Duym - de Bakker

Utrecht Politiek 123084

Geboren

11 nov. 1912
Bandoeng (Nederlands-Indië)

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Willem Marchee op 2 jan. 2019
Paulina (bijnaam Poeltje) werd in Utrecht door de Haagse SD gearresteerd a.g.v. verraad van A. Breed. Zij hield zich bezig met het naar Belgie brengen van geallieerde piloten en mogelijk ook andere mensen die weg moesten. Daarvoor werkte zij samen met mw. J. Smeets uit Weert en P. Beelaerts van Blokland. Bron: diverse CABR dossiers en een gesprek met mw. Smeets

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.