Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 33975

Geboren

7 nov. 1903
Den Haag

Aankomst

9 aug. 1942
Dachau

Overleden

18 aug. 1942

Aanvullingen

Paul van Wandelen op 30 jun. 2019
https://collections.arolsen-archives.org/en/search/people/10357601/?p=1&s=wandelen&s_lastName=asc
Paul van Wandelen op 19 jul. 2017
Mijn opa wordt ook genoemd in het boek "Vuile oorlog in Den Haag" van Rudi Harthoorn. Hierin wordt bevestigd dat hij als verzetsstrijder, lid van de Vonk groep, is opgepakt en als Nacht und Nebel gevangene naar Kamp Gross Rosen in Polen is gestuurd. Eén van de zwaarste kampen van de nazis. Vanuit Gross Rosen op transport naar Dachau waar hij na aankomst is overleden. Uitgehongerd en mishandeld.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.