Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Deventer Politiek 32871

Geboren

18 dec. 1908
Sneek

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Doorgevoerd

Schloss Hartheim
1 dec. 1942

Aanvullingen

Alexandra Haverhoek op 22 apr. 2018
Ik woon in het huis waar Peeke Bosma woonde in deventer met zijn gezin en is gearresteerd. Vandaag is er een struikelsteen gelegd voor hem. Volgens de dochter van meneer, hoorde de moeder dat hij is gestorven aan een longontsteking. Misschien als jullie contact opnemen met struikelstenen deventer,kunnen hun u de juiste informatie geven van familie.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.