Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 91495

Geboren

6 dec. 1918
Goes

Aankomst

10 aug. 1944
Dachau

Vrijgelaten

6 sep. 1944

Aanvullingen

R. Kaas op 12 mrt. 2023
Misschien ter aanvulling aan een nabestaande: Vrijgelaten is niet gelijk aan “entlassen. De lijst op DL 70490510 maakt eenduidig bekend dat het transport waar hij toe behoorde en dat in Augsburg als dwangarbeiders was ingezet, kort in Dachau heeft verbleven (10-8-1944 tot 30-8-1944), weliswaar werd entlassen KL91495, maar nog steeds “Schutzgefangenen” waren. Pas na een half jaar “trouwe dienst” kregen ze de “eer” om vanaf 5-12-1944 weer als “Zivilisten” te werken. Met vr gr Dr R Kaas
M Bruel op 28 dec. 2018
Waaróm nooit geweten, waarom?

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.