Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Oosternieland Politiek 44411

Geboren

5 jan. 1919
Uithuizermeeden

Aankomst

26 feb. 1943
Dachau

Doorgevoerd

Auschwitz
2 nov. 1944

Aanvullingen

Anjo Lodewijks op 29 jul. 2020
Kampkaart via Every Name Counts (Zooniverse.org)
D Klok op 10 sep. 2018
Uit: Groninger Archief Naam: Emmelkamp, Pieter Verzetsgroep: GV Gebeurtenis: Vrijwillig arbeidsinzet Verzetsactiviteiten: 'Randgeval t.a.v. verzet' Standplaats: Oosternieland, ON 32 Beroep: Slager Ideologie: NH Geboren: 1919-01-05 te Uithuizermeeden Overleden: 1945-04-03 Bijzonderheden: Overleden te Mauthausen

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.