Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Pieter Hendrik Broekhuisen

Den Haag Politiek 112531

Geboren

3 nov. 1922
Gouda

Aankomst

30 sep. 1944
Dachau

Vrijgelaten

29 nov. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 16 mrt. 2023
Hij was kennelijk dwangarbeider in de omgeving van München. Vandaar werd hij op 30-9-1944 getransporteerd naar Dachau. Op 29-11-1944 werd hij entlassen und Ueberfuehrt, waarheen staat er niet bij, waarschijnlijk terug naar het Arbeitsamt. Met vr gr Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.