Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Pieter van den Broek

Bussum Politiek 69258

Geboren

3 mrt. 1921
Haarlemmermeer

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
17 aug. 1944

Aanvullingen

Dick Habermehl op 15 mrt. 2023
Pieter van den Broek is na een verblijf van 2 weken na aankomst in het hoofdkamp Mauthausen overgeplaatst naar het nevenkamp Linz III (KDO Linz) en aldaar gestorven aan dysenterie en uitputting op 19 april 1945. Linz III werd op 5 mei 1945 bevrijd. In nevenkamp Linz III werden tankonderdelen geproduceerd en hoogovens schoongemaakt.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.