Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Joods 116240

Geboren

27 mei 1911
Amsterdam

Aankomst

10 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

. op 5 sep. 2015
Raphaël Acohen was een zoon van Abraham Acohen en Judith Querido. Conform zijn archiefkaart bij het stadsarchief Amsterdam is hij in juni 1944 naar Theresienstadt zijn gedeporteerd. Blijkbaar vandaar uit later op transport gesteld naar DAchau waar hij werd bevrijd. Na de oorlog, in 1950, is hij gehuwd met Josina van Itallie. Met haar kreeg hij twee kinderen. Raphaël Acohen overleed op 23 november 1979 te Amsterdam, 68 jaar oud.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.