Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Bellingwolde Politiek 36227

Geboren

17 dec. 1904
Winschoten

Aankomst

12 sep. 1942
Dachau

Overleden

22 apr. 1943

Aanvullingen

Ruud Weijdeveld op 27 mei 2015
Reint Grave was raadslid voor de communistische partij in Bellingwolde. In de jaren '30 was hij actief betrokken bij de hulp aan Duitse politieke vluchtelingen, die in het Groningse grensgebied illegaal de grens over kwamen. Tijdens de bezetting werkte hij onder meer mee aan de verspreiding van het 'Noorderlicht', de illegale communistische krant voor de noordelijke provincies. Hij werd gearresteerd op 24 april 1941. Na een verblijf in Scheveningen, Amersfoort, Buchenwald en Gross-Rosen overleed Reint Grave in Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.